Αρχική
Αρχιτεκτονική
Σπουδαστικό

Urban Blur


€ 16,00
€ 8,00

Δέσποινα Ζαβράκα (επιμ.)


ISBN 978 960 88610 8 4
23 × 15 εκ
σελ 104
Urban Blur Urban Blur Urban Blur Urban Blur Urban Blur
Τηλέφωνο παραγγελιών
Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00–18:00
2310 801 467
• Αποστολή – Τρόποι πληρωμής
• Χρόνος παράδοσης
• Επιστροφές – Αντικατάσταση προϊόντων
Βιογραφικό

Η Δέσποινα Ζαβράκα διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) και στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Είναι αρχιτέκτων και αρχιτέκτων τοπίου και στη διδακτορική έρευνά της μελέτησε διαπολιτισμικές απόψεις του αστικού σχεδιασμού, εμβαθύνοντας σε ειδικές πτυχές του σύγχρονου πολιτισμικού τοπίου.

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα καλύπτουν ένα διευρυμένο πεδίο, ανάμεσα στο φυσικό και στο αστικοποιημένο περιβάλλον, σε ποικίλες κλίμακες έρευνας και σχεδιασμού. Έχει εμπειρία σε μελέτες και έργα αρχιτεκτονικού και αστικού σχεδιασμού, αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις, άρθρα και επιμέλειες σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους, με κεντρικό άξονα τη διερεύνηση ειδικών συνθηκών του αστικού τοπίου.

Περιγραφή

Η έκδοση παρουσιάζει ένα σύνολο εικασιών σχετικών με την αμοιβαιότητα αστικών και φυσικών αντιλήψεων. Πρόκειται για την αντιπαράθεση θεμιτών αστικών συνθηκών και φύσης, σε διαφορετικές κλίμακες και επίπεδα κατανόησης.

Αρθρώνεται σε δύο διακριτές ενότητες, οι οποίες περιέχουν κείμενα και οπτικά ένθετα που διαπραγματεύονται ποικίλες αστικές εκφάνσεις. Η πρώτη, με τίτλο Αστικός Νατουραλισμός και Φυσικός Μεταβολισμός, περιλαμβάνει υποθέσεις και διατυπώσεις συσχετισμένες με την απόσταξη φυσικών πρακτικών. Η δεύτερη, με τίτλο Η Φύση Εντός, παρουσιάζει ποικίλες κριτικές εκδηλώσεις συσχετισμένες με τον επαναπροσδιορισμό φυσικών ιεραρχήσεων.


Εισαγωγή (PDF 162k)
Περιεχόμενα (PDF 172k)
Αγορά μέσω διαδικτύου

• Amazon

back to top
Επιστροφή στην κορυφή