Αρχική
Εκπαίδευση
Σπουδαστικό

Εικόνα και Παιδί


€ 60,00
€ 30,00

Ουρανία Κωνσταντινίδου-Σέμογλου (επιμ.)


ISBN 978 960 88610 0 4
24 × 17 εκ
σελ 792
Εικόνα και Παιδί Εικόνα και Παιδί Εικόνα και Παιδί Εικόνα και Παιδί
Τηλέφωνο παραγγελιών
Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00–18:00
2310 801 467
• Αποστολή – Τρόποι πληρωμής
• Χρόνος παράδοσης
• Επιστροφές – Αντικατάσταση προϊόντων
Βιογραφικό

Η Ουρανία Κωνσταντινίδου-Σέμογλου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με επιστημονικό αντικείμενο: Εικονιστική Αφήγηση και Παιδική ηλικία. Έλαβε το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα από το New York University ενώ το διδακτορικό της δίπλωμα από το ΤΕΠΑΕ του ΑΠΘ. Έχει συγγράψει το βιβλίο Κόμικς, Παιδί και Αστείο, καθώς και πλήθος επιστημονικών εργασιών.

Περιγραφή

Ο τόμος, μέσα από το ευρετήριο ονομάτων και λημμάτων, την περιεκτική εισαγωγή του αλλά και τη θεματική του οργάνωση επιχειρεί να συμπληρώσει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία.

Η πρώτη ενότητα εξετάζει τις διαφορές του οπτικού από το λεκτικό μήνυμα. Στη δεύτερη ενότητα εξετάζονται οι επιπτώσεις που έχει ο λόγος της εικόνας στο παιδί όπως η βία, τα πρότυπα, αξίες, ομοιογενοποίηση κ.ά. Η τρίτη ενότητα αγγίζει το ζήτημα των ιδιαιτεροτήτων του παιδιού ως δέκτης του εικονικού μηνύματος. Στην τέταρτη ενότητα περιγράφεται η αντιμετώπιση του «οπτικού πολιτισμού» από την εκπαίδευση. Στην πέμπτη ενότητα διερευνάται το ζήτημα των Πολυμέσων στον ελληνικό χώρο.


Εισαγωγή (PDF 201k)
Περιεχόμενα (PDF 199k)
Αγορά μέσω διαδικτύου

• ΙΑΝΟΣ

• Πρωτοπορία
back to top
Επιστροφή στην κορυφή